Mrt

Koridorlarımızı ve panolarımızı imam-hatip ruhuna uygun bir şekilde süsledik..

Mrt

"Akademi Kağıthane" mottosuyla yürüttüğümüz faaliyetlerimize 12. sınıf denemelerimizi yaparak ara vermeden devam ediyoruz. Desteğini esirgemeyen öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Okulumuzda görev yapan, bizlerin yetişmesinde emekleri olan hocalarımızdan bir kısmı ile "VEFA BULUŞMALARI" adı altında bir araya geldik. Davetimize icabet eden tüm hocalarımıza saygılarımızı sunuyor, bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayıp aramıza iştirak eden, vefa örneği sergileyen mezunlarımıza da teşekkür ediyoruz.

Kas

İslam Medeniyetinin en iddialı alanlarından biri olan Hat Sanatı, Osmanlı Devleti'nde zirvesini bulmuş, çeşitli ekoller, sayısız hattatların elinde ve bıraktıkları nadide eserlerle günümüze kadar ulaşmış ve hala çok canlı bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

Usta-çırak ilişkisi içerisinde günümüze aktarılan geleneksel hat sanatının yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla okulumuzda Nurbanu SATIR hocamız ile hüsn-i hat dersleri daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de devam ediyor.

Hüsn-i Hat derslerinde öğrencilerimiz, yazı tekniklerine alfabe yazımını öğrenerek başlamaktadır. İlk olarak Rik'a yazısı ile, ilerleyen dönemlerde ise kişinin ilgi ve yeteneğine göre farklı tekniklerle devam edilmektedir. Kamış kalem, is mürekkebi, ipek lika ve âherli kağıt ile başlayan eğitimlerde kağıt ve mürekkep hazırlanması da gösterilmektedir.

Kursumuzda Hüsn-i hat tarihçesi, atölye malzemelerinin tanıtımı yapılacak. Yazı çeşitleri hakkında bilgiler verilecek. Hattatlar tanıtılacak, Rik'a harfleri yazılacak, Rik'a harfinin diğer harflerle birleşimi meşk edilecek. Sülüs, Celi Sülüs, Nesih, Ta'lik, Celi Ta'lik hat yazı çeşitleri meşk edilecektir.

Her hafta Cuma günleri saat 15.30 ile 17.30 saatleri arasında gerçekleşecek olan kursumuzda yılsonu yapılan çalışmalar ile sergi düzenlenecektir.

Kas

Okulumuz "Teknoloji Takımı" iki farklı alanda öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyor. Robotic-kodlama eğitiminde matematik öğretmenimiz Barış Turan, fizik öğretmenimiz Hamza Yılmaz koordinesinde hazırlanırken, yapay zeka ve TÜBİTAK, TEKNOFEST ile ilgili alanda ise İshak SHAHNAVAZİ ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.