İSTANBUL / KAĞITHANE - Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Kağıthane Belediye Başkanımız Mevlüt ÖZTEKİN Yerli ve Milli aracımız TOGG ile Okulumuza teşrif ettiler. Yerli ve Milli aracımızı öğrencilerimiz uzun bir süre inceleme fırsatı buldular. bir kısım öğrencimiz ise Mevlüt ÖZTEKİN başkanımız ile Kağıthane yolların da dolaşma imkanı buldu. Gurur duyulan bir aracın ülkemiz insanı tarafından üretilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

May

Okulumuz T2K-Teknoloji Takımı Kâğıthane ekibimizin Tırtıl Takımı yeni başladıkları Epilepsi hastalığı ile ilgili bir projede daha iyi mesafe katedebilmeleri için Türkiye'nin en iyi saat tamir atölyesi olarak bilinen Saat&Saat ile çalışmaya başladılar. Eğitimler noktasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Saat& Saat CEO'su Hayati Bayraktar bey'e, teknik ekip sorumlusu Mehmet Bey'e şükranlarımızı sunuyoruz. Danışman öğretmenimiz Ali İmran Bostancıoğlu ile projelerini devam ettiren Süveybe Sena çetiner, Beyza Erdem ve Elif İklil'e başarılar diliyoruz.

May

Mayıs ayına bereketli bir başlangıç yaptık. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde uyguladığı "MÜMKÜN" projesinde pilot okul olarak faaliyetlere başlamış olmakla birlikte imam hatip ortaokullarında öğrenim gören 15 hafız öğrencilerimizin de hafızlık yarışmalarına ev sahipliği yapmanın muhabbetini yaşıyoruz.
Bu bereketli günlere 'İnsanın Anlam Arayışı, Varlığımız/Farkındalığımız' konulu paneli ile Prof. Dr. Halis Aydemir hocamızı misafir ederek başladık. Okul olarak misyonumuzun geleceğe emin adımlarla yürüyen, bilgili, donanımlı, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden hatta yönlendirebilen bireylerin yetişmesi için mücadeleden geçtiğini çok iyi biliyoruz.
Bu arada öğrencilerimizi usta kalemler ile aynı sahnede ve masada buluşturarak fikirlerini en verimli şekilde ifade eder hale getirme arzumuzun kısa bir zaman dilimi içerisinde oluştuğunu görmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.
Hiçbir gayretin sonuçsuz kalmayacağını biliyor ve faaliyetlerimizi öğrenci eksenli olarak sürdürüyoruz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde İmam Hatip ortaokulları arasında yapılan genç nida hafızlık yarışması bölge finaline ev sahipliği yaptık. Başta jüri üyeleri olmak üzere final yarışmasına katılan bütün okul temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Yarışmamızın 1.si Mustafa Yeşil İ.H.O öğrencilerinden ZEYNEP ADA ARAS,

2.si Fatih İ.H.O. öğrencilerinden  AYŞE RABİA KARABAYIR

3.sü ise TOKİ TURGUT ÖZAL İ.H.O.’dan İREM ÇETİN oldu.

Öğrencilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor,hayat boyu muvaffakiyetler diliyoruz.

Yarışmamıza desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Postacı’ya, Kağıthane İlçe Müftümüz Sayın Adem Karadeniz’e, yarışma Sponsorumuz PLİSSERİ Genel Müdürü Yılmaz Karayiğit’e teşekkürü bir borç biliyoruz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mümkün projesi pilot uygulama merkezi olarak okulumuz Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi seçilmiştir. Bu bağlamda 5 temel branşta Mümkün Günleri adı altında bir dizi etkinlik düzenlenmiştir. Kültürden sanata, edebiyattan tiyatroya, sinemadan müziğe, panellerden söyleşilere uzanan geniş yelpazeli faaliyetlerimize meraklı, gönüllü ve istekli sanat sevdalısı herkes davetlimizdir. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Selam olsun Ramazan'ın razı olduğu kullara

Selam olsun Ramazan gidiyor diye üzülenlere

Selam olsun kadrini bilip ihya edenlere

Okulumuzda Ramazan ayını anmak için  program düzenlendi.

Eğitim ve ibadeti bir araya getirdik.

Mescid ve kütüphanemiz öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet etmek üzere düzenlendi.

Mrt

12. sınıf öğrencilerimize yönelik başlatmış olduğumuz "Soru Çözüm Günleri" kapsamında öğrencilerimiz hedef 2023 projesi çerçevesinde geleceğe hazırlanıyor. Gönüllülük esasına bağlı kalarak öğretmenlerimiz öğrencilerimize yardımcı oluyor.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz Reyyan AĞIRTMIŞ öğrenci tanıma teknikleri hakkında öğretmenlerimizi bilgilendirdi.

Mrt

Yeşil Bursa ve tarihi Edirne gezileri öğrencilerimizin manevi değerlerinin pekişmesini sağlayarak unutulmaz anılar oluşturdu.

Mrt

Öğrencilerimizin düşünce dünyasını zenginleştirmek amacıyla okulumuzda münazara ve şiir okuma etkinlikleri, sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Mrt

Milli ve manevi değerlerimizi anma adına okulumuzda tiyatro ve pano çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından şehitlerimiz için hatimler okundu.

Mrt

İdareci ve öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizi daha iyi motive etmenin yollarını istişare ettik.

Mrt

Okulumuzun "Hayırda Yarışanlar Etkinliği" kapsamında düzenlediği kermes, sabah namazı buluşmaları ve sonrasında çorba ikramımız öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ayrıca ülkemizde yaşanan büyük deprem sonrası okulumuzda toplanan yardımları yerine ulaştırmak üzere çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimiz için akıl oyunları köşesi tasarlandı ve öğrenciler arasında satranç turnuvası düzenlendi.